Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, aduşi la ICCJ, pentru judecarea propunerii de arestare

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, aduşi la ICCJ, pentru judecarea propunerii de arestare

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, inculpaţi în dosarul retrocedărilor, au fost aduşi, joi seară, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va judeca propunerea de arestare a procurorilor DNA pe numele celor doi.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost reţinuţi, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov şi aduşi în jurul orei 20.10 la ICCJ.

Şedinţa în care se va judeca propunerea de arestare pe numele lor va începe la ora 22.00.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut, joi, pe Andrei Hrebenciuc şi Paltin Gheorghe Sturdza.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam , Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa, "prin interpretarea părtinitoare a probelor şi denaturarea stării de fapt", producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro, reprezentând contravaloarea a 43.227 de hectare de pădure.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”