Angajați ISU, aduși cu mandat la DNA

Angajați ISU, aduși cu mandat la DNA

Trei pompieri sunt audiați, luni dimineața, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în ancheta privind incendiul din clubul Colectiv. Cei trei angajați ISU au fost indicați de patronii clubului ca fiind cei care au făcut inspecția în local.  

Printre cei trei angajați ISU audiați se numără și Petrică George Matei, angajat al ISU București - Ilfov. 

DNA a ridicat, vineri, documente de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Anterior, procurorii anticorupție au anunțat că există ”suspiciuni de neîndeplinire sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către cadrele militare ale I.S.U. Bucureşti-Ilfov”. 

Procurorii DNA anunță că au început în dosarul "Colectiv" urmărirea penală in rem, pentru fapte, pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual. Totodată, în vizorul anchetatorilor sunt și cadre militare din cadrul ISU București-Ilfov. 

”În plus, în cursul zilei de 6 noiembrie, şi Serviciul pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neîndeplinire sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către cadrele militare ale I.S.U. Bucureşti-Ilfov. Sunt indicii şi date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viaţă şi integritatea corporală a peste 180 persoane şi s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constând în permiterea funcţionării acestuia în afara cadrului legal şi obţinerea de venituri patrimoniale din activităţile desfăşurate în aceste condiţii”, se arată în comunicatul DNA. 

La o zi de la producerea tragediei din clubul Colectiv, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care şi-a anunţat miercuri demisia, afirma că localul nu are autorizații de la ISU pentru că aveau o declarație pe propria răspundere, care este cuprinsă într-un acord de funcționare.

Până în acest moment au murit 46 de persoane în incendiul din Colectiv. 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…