ANM: Cod Galben de caniculă în intervalul 18-20 iulie, la nivelul întregii țări

ANM: Cod Galben de caniculă în intervalul 18-20 iulie, la nivelul întregii țări

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, două atenționări Cod Galben de caniculă, valabile în următoarele trei zile, la început, respectiv sâmbătă, în județe din vest și sud-vest, iar duminică și luni în întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de sâmbătă, 18 iulie, vremea va fi călduroasă în toată țara, caniculară în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei și sud-vestul Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 36-38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Județele afectate sunt: Bihor, Arad, Timișoara, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt și Teleorman.

De asemenea, duminică, 19 iulie, și luni, 20 iulie, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara. Temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 — 36 de grade și local se vor atinge 37 — 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezenta atenționare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”