ANM: Cod galben de ninsori și viscol în București și 24 de județe, începând de vineri, până sâmbăta la prânz

ANM: Cod galben de ninsori și viscol în București și 24 de județe, începând de vineri, până sâmbăta la prânz

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol pentru București și 24 de județe din sudul și centrul țării, valabilă în intervalul 6 februarie, ora 16,00 - 7 februarie, ora 14,00.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a zilei de vineri și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munților Banatului și cea mai mare parte a Olteniei, Carpaților Meridionali și de Curbură. Apoi, până în dimineața zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde și în Muntenia și Dobrogea și va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia și la munte și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

'Vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar și la munte, cu viteze de peste 50 — 60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăși 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate', menționează ANM.

Meteorologii avertizează că vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineața zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local și în restul teritoriului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…