ANUNŢ IMPORTANT făcut astăzi de Raiffeisen Bank

ANUNŢ IMPORTANT făcut astăzi de Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank / FOTO: FOTO: berilac.com

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat, joi, că, în primele şase luni ale acestui an, divizia sa din România a înregistrat un profit după taxe de 47 de milioane de euro, în scădere cu 16% faţă de rezultatul de 56 de milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut, informează Agerpres.

RBI a precizat că, în primele şase luni, venitul net din dobânzi în România a scăzut uşor până la 134 milioane de euro, de la 141 milioane euro anul trecut, în principal ca urmare a scăderii dobânzilor pe piaţă şi a scăderii randamentelor obligaţiunilor.

În schimb, depozitele de clienţi au crescut cu 7,3% până la 4,273 miliarde de euro. Numărul de unităţi Raiffeisen a crescut cu patru până la 530 de unităţi, în timp ce numărul clienţilor a ajuns la 2,066 milioane.

La nivel de grup, RBI a înregistrat, în primul semestru, un profit net de 344 milioane de euro în primul semestru, cu 24,4% mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, în condiţiile în care, în trimestrul al doilea, profitul net a înregistrat o creştere surprinzătoare de 53%, până la 183 milioane de euro.

Rezultatul întregistrat de RBI în trimestrul al doilea este superior prognozelor analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe un profit net de 123 de milioane de euro.

'În pofida circumstanţelor dificile am reuşit să înregistrăm rezultate semi-anuale solide', a declarat directorul general de la Raiffeisen Bank International AG, Karl Sevelda. Acesta a subliniat că impactul sancţiunilor occidentale impuse Rusiei a fost foarte mic, astfel că banca austriacă are de gând să rămână prezentă pe piaţa rusească, pe care o consideră una atractivă pe termen mediu şi lung.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. În 2013, banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012.

Băncile austriece, în special Bank Austria, Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank International AG (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est şi au o prezenţă importantă, inclusiv în România. AGERPRES

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...