Aproape 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii

Aproape 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii

Potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Internelor, 1.485.783 de persoane îşi serbează onomastica de Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută şi ca Sărbătoarea Floriilor, informează Mediafax.

Dintre acestea, 850.848 sunt femei, cele mai multe purtând numele Viorica (145.020), Florentina (129.947), Florica (91.751) şi Camelia (73.637).

De Florii sunt sărbătoriţi şi 634.935 de bărbaţi, majoritatea având numele Florin (336.793), Viorel (145.673) şi Florian (54.608). Acestora li se adaugă 9.065 care poartă numele Mugurel şi peste 2.300 care se numesc Trandafir. De asemenea, conform statisticilor MAI, doar un singur român poartă numele de Floricică.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că preoţii militari de la Secţia de Asistenţă Religioasă participă la pelerinajul de Florii organizat, sâmbătă, de Arhiescopia Bucureştilor, pe traseul Mănăstirea Radu-Vodă, Catedrala Patriarhală-Colina Bucuriei.

De asemenea, duminică, de la ora 08.30, preoţii militari ai Ministerului Afacerilor Interne vor oficia slujba religioasă de Florii la bisericile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Iosif cel Nou, lăcaş de cult aflat în Curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii: din Bucureşti, la Biserica Capelă cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi la Biserica cu hramul Sfinţilor Mihail şi Gavriil din curtea Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …