Aproximativ 15.000 de vizitatori la târgul Angajatori de Top din acest weekend

Aproximativ 15.000 de vizitatori la târgul Angajatori de Top din acest weekend

Vizitatorii acestei ediţii a târgului Angajatori de TOP Bucureşti au avut şansa să aplice pentru o diversitate de oportunităţi de carieră, potrivite cu experienţa lor şi planurile de dezvoltare profesională. În cadrul evenimentul au fost prezente 100 de companii , din domenii diverse de activitate precum IT, Outsourcing, FMCG, Inginerie, Financiar – bancar, Consultanta, Telecom, Retail, Construcţii, Transport şi Logistică.

Referitor la nivelul de experienţă al candidaţilor, reprezentaţii companiilor au precizat că 49% din persoane aveau un an de experienţă, 30% din candidaţi 1-5 ani de experienţă, iar 21% vizitatori aveau peste cinci ani de experienţă.

„Toate candidaturile vor intra într-un proces de analiză, atât HR (Human Resources/Resurse Umane – n.r.), cât şi tehnic, urmând să contactăm candidaţii al căror profil şi experienţă corespund cel mai bine cerinţelor posturilor noastre. Dorim să mulţumim tuturor aplicanţilor pentru interesul arătat”, a declarat Ariadna Stamatopol, Microsoft România.

Reprezentanţii EY România au precizat că în această primăvară au început o campanie de recrutare,m astfel că 70 de tineri absolvenţi vor fi angajaţi.

„EY România a deschis campania de recrutare din această primăvară prin care va angaja 70 de tineri absolvenţi din întreaga ţară. Procesul se va desfăşura pe parcursul a două luni. Juniorii selectaţi vor începe activitatea în toamnă”, a declarat Raluca Ardeleanu, HR Senior.

În urma unui sondaj aplicat vizitatorilor, a rezultat că, oportunităţile de carieră şi prestigiul angajatorilor prezenţi în cele două zile au fost două dintre aspectele care au stat la baza deciziei de participare.

În plus, tematica workshop-urilor şi a conferinţelor a reprezentat un criteriu important de care au ţinut cont atunci când au decis să fie prezenţi la acest târg.

Evenimentul Angajatori de Top va continua ţi online, pe site-ul www.hipo.ro, în perioada 5 – 17 mai. Candidaţii care nu au ajuns în cele două zile la Sala Palatului, cei care locuiesc în alte oraşe sau cei care se află în afara ţării îşi pot depune CV-urile.

„Evenimentul virtual se desfăşoară la nivel naţional şi permite participarea companiilor din toate judeţele ţării. Ne aşteptăm la o diversitate a domeniilor de activitate şi estimăm că, acest eveniment va avea un focus puternic în zona oportunităţilor de carieră adresate profesioniştilor”, a declarat Adrian Stanescu, project manager Angajatori de Top.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 100 de companii pun la bătaie peste 3.000 de locuri de muncă la ediţia de primăvară a Târgului Angajatori de Top, cel mai mare târg de profil adresat tinerilor absolvenţi de studii superioare. Cei interesaţi pot consulta oferta angajatorilor vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, în intervalul 10.00 - 17.00.

Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri

Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.

Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.

Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România

Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.

Studiile universitare nu ajută la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare căutare pe piaţa muncii

Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria