Arad: Poliția de Frontieră a intensificat controalele la granița româno-ungară

Arad: Poliția de Frontieră a intensificat controalele la granița româno-ungară

Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera româno-ungară, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în conformitate cu prevederile legislației interne și internaționale, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, comisar șef Daniel Iancu.

Urmare acestui fapt, în punctele de trecere a frontierei cu statele vecine se prefigurează creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților.

'Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe', a declarat vineri, printr-un comunicat de presă, comisar șef Daniel Iancu.

În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat, menționează sursa citată. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

'Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt', a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Arad, conform comunicatului citat.

Începând de joi după-amiaza, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, de pe autostrada A1, s-a creat aglomerație, timpii de așteptare la trecerea graniței crescând foarte mult. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?