Argeș: Bunuri de un milion de euro confiscate de la membrii unui grup infracțional specializat în înșelăciuni pe bursa de transport

Argeș: Bunuri de un milion de euro confiscate de la membrii unui grup infracțional specializat în înșelăciuni pe bursa de transport

Polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ un milion de euro, în urma perchezițiilor efectuate în județele Argeș și Dolj, la membrii unui grup infracțional specializat în înșelăciuni comise pe bursa de transport.

"Ca urmare a celor 11 percheziții domiciliare efectuate în data de 24 octombrie pe raza județelor Argeș și Dolj, polițiștii au identificat și confiscat aproximativ 78 de tone de aluminiu, 500 de țevi metalice, cafea solubilă, insecticide, lubrifianți și aditivi auto, toate reprezentând bunuri susceptibile a proveni din înșelăciuni", se precizează într-un comunicat transmis duminică de Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Polițiștii au mai identificat plăcuțe cu numere de înmatriculare, laptopuri și stick-uri de memorie, precum și documente de transport folosite la săvârșirea de infracțiuni. De asemenea, la una dintre locuințele percheziționate a fost găsită o semiremorcă, despre care există indicii că ar fi fost sustrasă de pe teritoriul Uniunii Europene.

Polițiștii din Argeș și Dolj au efectuat sâmbătă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, 11 percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu total de 400.000 de euro.

Descinderile au avut loc la domiciliile a 10 persoane din județele Argeș și Dolj, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al IPJ Argeș.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracțională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat", se precizează în comunicat.

Anchetatorii au stabilit că, după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate.

"Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activității infracționale", se mai arată în comunicatul IPJ Argeș.

Descinderile au fost efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Argeș și IPJ Dolj, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciilor Acțiuni Speciale din Argeș, Dolj și Dâmbovița. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire