Argeș: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu balastiere

Argeș: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu balastiere

Două percheziții domiciliare sunt efectuate în municipiul Pitești, marți, într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și executare de activități miniere fără licență sau permis de exploatare.

Ancheta vizează 26 de societăți comerciale și 20 de persoane, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"În fapt, cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2010 — 2013, în calitate de administratori, ar fi emis și înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale, cu obiect de activitate în domeniul exploatării agregatelor minerale și al construcțiilor, mai multe operațiuni fictive, constând în vânzarea și achiziționarea de bunuri, în scopul diminuării profitului și solicitării unor deduceri ilegale de TVA", se precizează în comunicat.

Prejudiciul creat bugetului de stat, prin neplata impozitului pe profit și TVA, este estimat la aproximativ 2,3 milioane de lei.

La descinderi participă polițiști ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acțiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

5 De citit...