Argeș: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu balastiere

Argeș: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu balastiere

Două percheziții domiciliare sunt efectuate în municipiul Pitești, marți, într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și executare de activități miniere fără licență sau permis de exploatare.

Ancheta vizează 26 de societăți comerciale și 20 de persoane, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"În fapt, cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2010 — 2013, în calitate de administratori, ar fi emis și înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale, cu obiect de activitate în domeniul exploatării agregatelor minerale și al construcțiilor, mai multe operațiuni fictive, constând în vânzarea și achiziționarea de bunuri, în scopul diminuării profitului și solicitării unor deduceri ilegale de TVA", se precizează în comunicat.

Prejudiciul creat bugetului de stat, prin neplata impozitului pe profit și TVA, este estimat la aproximativ 2,3 milioane de lei.

La descinderi participă polițiști ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acțiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...