Argeș: Zeci de percheziții la suspecți de infracțiuni silvice; 76 de persoane vizate

Argeș: Zeci de percheziții la suspecți de infracțiuni silvice; 76 de persoane vizate

Polițiștii din Argeș efectuează, joi dimineață, 37 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor suspecți, într-un dosar privind săvârșirea de infracțiuni silvice în care sunt vizate 76 de persoane. La descinderi participă polițiști Câmpulung Muscel, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, abuz în serviciu și tăinuire", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Persoanele vizate de anchetă sunt bănuite că în perioada 2014 — 2015 ar fi tăiat ilegal și sustras aproximativ 1.900 de metri cubi de material lemnos, cu ajutorul unor angajați din cadrul unui ocol silvic privat, iar ulterior ar fi transportat și comercializat materialul lemnos la patru societăți comerciale cu profil de activitate prelucrarea lemnului.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...