Arhiepiscopul Ioan Robu: Neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria pot fi criminale

Arhiepiscopul Ioan Robu: Neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria pot fi criminale

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la clubul Colectiv să se roage pentru atât pentru cei morți, cât și pentru cei răniți în tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute. 

"Cred că n-am lucrat îndeajuns până acum, în acești 25 de ani, noi, bisericile, ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi și de a acționa, că uite noi înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria și toate acestea ni se par că sunt nimicuri, însă vedeți circumstanța aceasta ne-a arătat că acestea pot fi criminale. De aceea spun că n-am făcut mare lucru până acum să schimbăm, nu numai noi, Biserica, dar toată lumea, ceva, că nu am protestat când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența, căci acestea, repet, pot fi criminale", a afirmat IPS Ioan Robu.

El a spus că a vrut să vină și să se roage la locul tragediei pentru a da un semn de solidaritate.

"Ne rugăm pentru cei care au plecat din această lume, dar ne rugăm și pentru cei care au rămas, cu lacrimi, dar îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea mângâiere și speranțe tuturor. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toți, din țară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple așa ceva, ca România să fie altfel", a afirmat arhiepiscopul Ioan Robu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră