Aristotel Căncescu rămâne în arest la domiciliu

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influență, instigare la tentativă la abuz în serviciu și spălare a banilor, va rămâne în arest la domiciliu. magistrații Tribunalului Brașov respingând joi solicitarea acestuia de a fi judecat sub control judiciar. Aristotel Căncescu s-a prezentat joi dimineața la Tribunalul Brașov împreună cu avocatul său, solicitând înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Tribunalul a rămas în pronunțare, iar în jurul orei 15.00, magistrații au anunțat menținerea arestului la domiciliu.

La ieșirea de la proces, Aristotel Căncescu a afirmat că și-a prezentat punctul de vedere și așteaptă hotărârea magistraților, fiind atenționat de către avocați să nu mai facă declarații mass-mediei pentru că nu are voie, fiind în arest la domiciliu.

"Aștept să se schimbe măsura arestului la domiciliu pentru că este nedreaptă, după părerea mea", preciza Căncescu înainte de începerea procesului.

Întrebat dacă i se pare normal ca procesul să se desfășoare la Brașov și nu la București, acesta a declarat: "Mi se pare mai corect să fie aici, decât la București. La București, suntem toți o apă și-un pământ. Aici, cred că lumea mă mai cunoaște, știe că am făcut și lucruri bune", a afirmat, înainte ca instanța să se pronunțe, președintele suspendat al CJ Brașov.

Referitor la dosar, el a precizat că este optimist: " (...)Trebuie să recunosc că nu cunoșteam aceste lucruri, că nu analizam situația din alte județe, că nu mă interesa. Atâta timp cât în Brașov și în Sibiu se executau cele mai ieftine drumuri județene din țară, nu putem vorbi de prejudiciu la drumuri județene. Și respectul față de banul public se vede dintr-o investiție foarte importantă, pista aeroportului din Brașov, care este singura din cele patru aflate acum în lucru în România — la Brașov, Iași, Cluj și Târgu-Mureș — făcută sub prețul din Hotărârea de Guvern, celelalte fiind la valori de 3-4 ori mai mari decât cele stabilite în actul normativ al Executivului. Cred că aici ar trebui să lucreze Curtea de Conturi și nu la Brașov, unde nu a făcut altceva decât să caute erori procedurale. Dar prejudiciul nu există", a susținut Aristotel Căncescu.

El a spus că regretă că nu se mai lucrează la aeroportul Brașov-Ghimbav, era investiția pe care o urmărea cel mai mult și la care ținea cel mai mult: "Sper să mă întorc și să rezolvăm această chestie", a subliniat președintele suspendat al CJ.

În dosar mai sunt nouă inculpați, printre care și fostul deputat PC Ioan Diniță, toți judecați sub control judiciar.

Primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 29 mai, când, practic a început procesul propriu-zis, după cum a precizat pentru AGERPRES avocatul acestuia, Nicolae Vasilescu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic