Audieri la DNA în dosarul 'Gala Bute'

Audieri la DNA în dosarul 'Gala Bute'

Procurorii au continuat luni audierile în dosarul ''Gala Bute'', în care este acuzată și fostul ministru Elena Udrea și în care s-a cerut încuviințarea arestării preventive de la Parlament.

La DNA sunt audiați atât Tudor Breazu, cât și Ana Maria Topoliceanu. Potrivit unor surse judiciare, ei sunt prezenți pentru a face completări de declarații legate de informații noi apărute în acest caz.

Tudor Breazu, administratorul SC Agro Green Nana SRL, unde acționar unic este Elena Udrea, este acuzat de complicitate la luare de mită pentru că ar fi primit bani, sub forma unor contracte fictive de publicitate, care ulterior ajungeau la Elena Udrea.

Procurorii susțin că, în perioada 2010 — 2012, în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului se dezvoltase o practică în baza căreia reprezentanții societăților comerciale care primeau finanțări de la MDRT sau de la companii subordonate 'întorceau' un procent de 10% din sume către persoanele cu funcții de conducere din aceste instituții și că un rol important în acest mecanism îl avea Tudor Breazu, care avea o relație suficient de apropiată cu ministrul și cu persoane cu funcții înalte cum era Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naționale de Investiții.

Tudor Breazu este acuzat că le-a ajutat pe Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu să primească aproximativ 300.000 de lei de la Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale, pentru a obține plata la timp a lucrărilor executate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /