Augustin Zegrean va oferi explicații privind votul din Parlament în cazul dosarului Gala Bute

Augustin Zegrean va oferi explicații privind votul din Parlament în cazul dosarului Gala Bute

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, va face declarații începând cu ora 17:00 pentru a clarifica problema votului din Parlament privind solicitarea DNA pentru arestarea preventivă și urmărirea penală a Elenei Udrea.

Declarațiile lui Zegrean vin în contextul în care avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că votul din Cameră este împotriva solicitărilor DNA, din moment ce nu a existat majoritate.

Problema la care se referea Striblea o reprezintă termenul de „jumătate plus unu”, pe care Striblea îl interpretează drept jumătate din total de membri ai Camerei, și nu total de deputați prezenți, așa cum a fost interpretat inițial. (Detalii AICI)

Decizia Camerei a fost publicată și în Monitorul Oficial. 170 de deputați au votat pozitiv cererile DNA, în timp ce 118 au votat negativ.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale