Avertisment DUR pentru zona SECUIASCĂ

Avertisment DUR pentru zona SECUIASCĂ

Fost șef al SIE: Ne apropiem iar de un martie 1990, există date certe că sunt două grupuri majore de presiune în zona secuiască.

"Ne apropiem iar de un martie 1990. La 25 de ani. Există date certe că sunt două grupuri majore de presiune în zona secuiască. Cred că reconcilierea pe care a proclamat-o preşedintele României îi priveşte şi pe respectivii. Ei trebuie să înţeleagă că mergem într-un proiect european. Dacă cineva încearcă să retraseze alte frontiere stabilite şi confirmate şi după 1989 greşeşte profund", a declarat fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, duminică la PRIMA TV.
"Eu cred că România a făcut nişte greşeli fabuloase după 1989. A aprobat legea „restitutio in integrum“. Asta a dus la mari destabilizări. Persoana care a introdus această lege a devenit personaj public, apreciat. Se spune că ar fi vrut binele României: e vorba de doamna Monica Macovei. Cred că în viitorul apropiat va trebui să se acţioneze, să se cerceteze ce a stat la baza acestei legi care nu mai există nicăieri. Cea mai dezastruoasă pentru o ţară este decizia de a promova în fruntea ei nişte persoane care nu pricep care sunt moştenirile pe care ele trebuie să le apere. În România au existat nişte grupuri de influenţă care au creat imaginea că anumite persoane sunt acceptate în Occident. Cum se face că numai românii au instituit această lege de „restitutio in integrum“? E de neiertat. Şi sunt de neiertat şi cei care nu redeschid această lege. Numai cei care vor să schimbe statutul asupra geografiei Transilvaniei vor această lege", a mai spus Talpeș.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!