Avocatul Boștină urmează să fie prezentat CAB cu propunere de arestare preventivă

Avocatul Boștină urmează să fie prezentat CAB cu propunere de arestare preventivă

Avocatul Doru-Cătălin Boștină, precum și Mihai Alexandru Tudorică, Alexandru Cucu și Mihai Răducanu urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă, aceștia fiind inculpați într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În cauză, vineri, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei patru, dobândind astfel calitatea de inculpați, după ce joi fuseseră reținuți pentru 24 de ore.

În dosar au calitatea de suspect și alte douăsprezece persoane. În prezent, se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală față de cele 16 persoane.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Prin activitatea infracțională, până în prezent a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului statului de 4.310.283 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…