Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut audierea lui Victor Ponta în dosarul Referendumul

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut audierea lui Victor Ponta în dosarul Referendumul

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut la instanța supremă audierea premierului Victor Ponta în dosarul Referendumul, în care Dragnea este cercetat.

Avocatul a mai cerut audierea a 18 coordonatori ai PSD în campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea președintelui.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit la Înalta Curte de Casație și Justiție pe data 19 februarie.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro