BAC – sesiunea iunie–iulie 2014: 67% dintre candidați au primit calificativul experimentat la prima probă orală

Ministerul Educaţiei Naţionale a dat ieri publicității rezultatele centralizate în urma primei probe a Bacalaureatului – sesiunea iunie-iulie 2014, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Astfel, din cei 128.162 absolvenți de clasa a XII-a care au susținut proba A (din totalul celor 131.176 înscriși), 87.905, reprezentând 67,01%, au obținut calificativul experimentat. 28.238 (21,53%) au fost declarați ca fiind de nivel „avansat”, iar 12.016 (9,16%) au primit calificativul mediu.

Rezultatele, se precizează în comunicatul MEN, se înscriu în aceeaşi linie cu a ultimilor 4 ani, cu o creştere ușoară, în medie cu 5%, faţă de 2013, 2012, 2011 şi cu o creștere de 10% faţă de 2010.

De ieri, candidații înscriși la această sesiune a Bacalaureatului susțin proba de competențe digitale (proba D). Proba are loc în intervalul 16 – 20 iunie, iar în centrele de examen din toată țara sunt așteptați 121.446 de absolvenţi. Dintre aceştia, 119.757 fac parte din promoţia curentă, iar 1.689 fac parte din generaţiile anterioare. Pot să sară peste această probă, care presupune o parte teoretică și demonstrația practică, absolvenții de liceu care prezintă comisiei un certificat ECDL.

La începutul săptămânii viitoare este programataă să înceapă ultima probă orală a examenului, în cadrul căreia absolvenților de liceu le vor fi testate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise ale bacalaureatului din această sesiune încep în 30 iunie, prima fiind cea la limba și literatura română (proba E).


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios