Bac, în Capitală: Șase elevi au obținut media 10; la un liceu, niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul

Șase elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor, în timp ce, la un liceu, niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul, iar, la alte două, câte un singur elev a reușit să obțină o medie de trecere, potrivit site-ului edu.ro. Cei șase elevi cu medii maxime provin de la liceele "Gheorghe Lazăr", "Mihai Eminescu", "Mihai Viteazul", "Tudor Vianu", "Ion Barbu" și "George Coșbuc".

Printre liceele la care s-au mai înregistrat medii mari, se numără: "Matei Basarab", unde primul clasat a obținut 9,98, "Gheorghe Șincai", "Sf. Sava", "Iulia Hașdeu" și "Lauder Reut" — 9,96, "I.L. Caragiale" și cel internațional de informatică — 9,95.

La coada clasamentului, se află Liceul tehnologic "Ion I.C. Brătianu", unde cea mai mare medie a fost de 6,7, Liceul "Ecoprof" — 6,75 și Liceul "Dimitrie Paciurea" — 6,83.

La Liceul "Feg" din București, toți candidații au fost respinși, iar la Liceul Tehnologic Special nr. 3 și la Liceul Teoretic "Victoria" câte un singur candidat a reușit să obțină o medie de trecere la examenul de Bacalaureat, respectiv 6,78 și 6,61.

Contestațiile se pot depune marți, până la ora 20,00, ele urmând să fie soluționate miercuri și joi. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate vineri.

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 168.945 de candidați, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației.

66,41% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, sesiunea iunie — iulie, informează Ministerul Educației printr-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Rata de promovare în Capitală este de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut.

63 de elevi de clasa a XII-a, înscriși la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au obținut media 10, la nivelul întregii țări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi...

2 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

3 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

4 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…

5 Așa a ajuns PSD la 30%! / DOCUMENT Un candidat USR PLUS din județul Olt publică un proces verbal care arată că, …