Bac, în Capitală: Șase elevi au obținut media 10; la un liceu, niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul

Șase elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor, în timp ce, la un liceu, niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul, iar, la alte două, câte un singur elev a reușit să obțină o medie de trecere, potrivit site-ului edu.ro. Cei șase elevi cu medii maxime provin de la liceele "Gheorghe Lazăr", "Mihai Eminescu", "Mihai Viteazul", "Tudor Vianu", "Ion Barbu" și "George Coșbuc".

Printre liceele la care s-au mai înregistrat medii mari, se numără: "Matei Basarab", unde primul clasat a obținut 9,98, "Gheorghe Șincai", "Sf. Sava", "Iulia Hașdeu" și "Lauder Reut" — 9,96, "I.L. Caragiale" și cel internațional de informatică — 9,95.

La coada clasamentului, se află Liceul tehnologic "Ion I.C. Brătianu", unde cea mai mare medie a fost de 6,7, Liceul "Ecoprof" — 6,75 și Liceul "Dimitrie Paciurea" — 6,83.

La Liceul "Feg" din București, toți candidații au fost respinși, iar la Liceul Tehnologic Special nr. 3 și la Liceul Teoretic "Victoria" câte un singur candidat a reușit să obțină o medie de trecere la examenul de Bacalaureat, respectiv 6,78 și 6,61.

Contestațiile se pot depune marți, până la ora 20,00, ele urmând să fie soluționate miercuri și joi. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate vineri.

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 168.945 de candidați, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației.

66,41% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, sesiunea iunie — iulie, informează Ministerul Educației printr-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Rata de promovare în Capitală este de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut.

63 de elevi de clasa a XII-a, înscriși la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au obținut media 10, la nivelul întregii țări. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!