Bacău: Nouă luni de închisoare în plus primite de Irina Jianu înainte de judecarea cererii de eliberare condiționată

Bacău: Nouă luni de închisoare în plus primite de Irina Jianu înainte de judecarea cererii de eliberare condiționată

Curtea de Apel Bacău nu a admis cererea Irinei Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) în perioada Guvernului Adrian Năstase, de contopire a pedepselor cu închisoare primite în două dosare penale. Irina Jianu a primit chiar din partea instanței un spor de nouă luni de închisoare.

Ea fusese condamnată la patru ani de detenție în dosarul "Zambaccian", fiind acuzată de dare de mită și fals, și la șase ani în dosarul "Trofeul Calității" pentru abuz în serviciu, spălare de bani, și fals în înscrisuri, judecătorii Tribunalului Județean Bacău hotârând, inițial, ca aceasta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv șase ani, fără niciun alt spor.

Irina Jianu, aflată în arest din iunie 2012, a împlinit vârsta de 60 de ani, și potrivit legii poate beneficia de reducerea pedepsei la jumătate. În cursul acestei săptămâni se va judeca și cererea de eliberare condiționată pe care o solicitase instanței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina