Bacău/ Greviştii de la Combinatul de Îngrăşăminte Chimice din Bacău stau sub cerul liber după ce şeful sindicatului a dat cortul fabricii la o nuntă

Greviştii dorm înveliţi cu bucăţi de nailon, iar dimineaţa se usucă la soare. Unul dintre cei nemulţumiţi că nu şi-a primit salariile ameninţă că îşi dă foc. Cortul fabricii a ajuns în curtea şefei de la Personal care în acest sfârşit de săptămână are o nuntă în familie.  

Foştii angajaţi ai societăţii Amurco din Bacău stau de patru zile sub cerul liber, deoarece cortul societăţii a fost dat de către Gheorghe David, şeful sindicatului, şefei de la Personal, care-şi mărită fata. “Cortul este la o nuntă. Aşa este!”, a recunoscut David, şeful de sindicat.

Răbdarea lor a ajuns la limită după ce nemîncaţi stau de două nopţi în ploaie, iar dimineaţa îşi usucă hainele de pe ei la soare.

Cezar Goşman (50 de ani), angajat de peste 30 de ani al fabricii de îngrăşăminte chimice, susţine că îşi va da foc. Omul a ajuns la limita răbdării şi afirmă că va face un anunţ oficial, în scris, pe care îl va înregistra la Registratură  şi în care va înştiinţa conducerea fabricii că îşi va da foc. “Trei salarii restante le-am primit tot în urma unei greve. Acum nu mai primesc cele trei salarii compensatorii. Ce variantă am? Mai e vreuna? Din punctul meu de vedere să-mi dau foc este ultima soluţie! Sunt la limita răbdării!”, a afirmat Cezar Goşman.

Cu pancarde agăţate de gât, muncitorii suţin că nu vor renunţa la protest până când vocea lor nu va fi auzită de conducerea grupului Inter Agro, condus de Ioan Nicolae.

Mihaela Panaite (49 de ani) a intrat în atenţia medicilor de la Ambulanţă şi a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, deoarece acuza dureri de cap, ameţeli dar şi o amorţire a muşchilor feţei. Femeia se află în grevă împreună cu soţul său şi ambii afirmă că nu renunţă la protest până când nu îşi vor primi drepturile.

Momentan, la fabrica Amurco din Bacău mai lucrează 120 de muncitori. Pe vremea regimului comunist Combinatul de Îngrăşăminte Chimice avea peste 3.000 de angajaţi. Serviciul de Ambulanţă din Bacău monitorizează de două ori pe zi starea de sănătate a greviştilor. 

adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația