Barză MUTATĂ cu avizul ACADEMIEI prin ORDIN de ministru

Barză MUTATĂ cu avizul ACADEMIEI prin ORDIN de ministru

După caprele și struții lui Greblă, România se confruntă cu barza din Golești.

Dovada stă ordinul de ministru dat special pentru mutarea unui cuib de barză. Ordinul este semnat de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu publicat recent in Monitorul Oficial. Mai mult decat atat in expunerea de motive se face trimitere la referatul de aprobare din 3 februarie 2015 al Direcţiei biodiversitate, care a ţinut seama de Avizul Academiei Române, de o ordonanta de urgenta si de o hotarare de guvern.

Potrivit ordinului, "prin derogare de la prevederile art. 33 (...), se aprobă relocarea unui cuib de barză (Ciconia Ciconia) de pe raza localităţii Schitu Goleşti, la 600 de metri vest pe un alt stâlp de electricitate", scrie în Monitorul Oficial.

Din document, mai aflăm că procesul relocării se va face cu specialişti. "Relocarea cuibului de barză se va face cu personal tehnic de specialitate".

In plus, "in termen de 30 de zile de la data relocării, beneficiarul are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de relocare un raport asupra acţiunii derulate în baza derogării obţinute".



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA