Băsescu, despre avocata graţiată de două ori: Aş graţia-o din nou, are şase copii

Băsescu, despre avocata graţiată de două ori: Aş graţia-o din nou, are şase copii

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică seară, că avocata pe care a graţiat-o în trecut de două ori avea şase copii, dintre care doi cu dizabilităţi şi a precizat că ar graţia-o din nou dacă ar fi cazul, din acest considerent, menţionând totodată că nu dă socoteală "nici Antenelor, nici lui Ghiţă"

Băsescu, despre avocata graţiată de două ori: Aş graţia-o din nou, are şase copii

"Părerea mea este că şi Antena 3 şi RTV-ul lui Ghiţă fac această propagandă pe bani. În primul rând trebuie să plece de la următorul considerent (...) graţierea este un act de voinţă al preşedintelui , act pe care nu îl motivează. Eu nu dau socoteală nici Antenelor, nici lui Ghiţă, de ce am graţiat-o pe această avocată. (...) Nu-i raportez nici lui Ghiţă, nici lui Voiculescu, de ce pe avocata asta am graţiat-o, iar pe Gigi Becali, nu, sau dacă Voiculescu va fi condamnat definitiv, sigur că nu va fi graţiat, să nu fie vreo campanie pe la Antena 3 de ce l-am graţiat", a spus şeful statului, la Realitatea TV .

Preşedintele a prezentat cazul avocatei pe care a graţiat-o, arătând că "femeia asta a făcut falsuri în procese de restituire, sau dacă nu le-a făcut ea, a ştiut de ele, pentru că a fost parte".

"Avea şase copii, când am luat decizia să o graţiez, din care doi cu handicap, cu un soţ care plecase în Spania de vreo cinci ani şi în ultimii doi ani nu mai dăduse niciun semnal. Era singurul întreţinător al celor şase copii", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că au fost mai multe fapte, aceasta având mai multe plângeri penale şi, la un moment dat, trei fapte s-au contopit şi trebuia să meargă la închisoare cu pedeapsa de 5 ani şi două luni, cea mai mare pedeapsă, iar altă faptă, din alt proces, nu se contopise.

"S-a contopit în decembrie 2009, dar eu o graţiasem în iunie 2009 sau în 2008, pentru ce trebuia să execute atunci, îi contopise patru fapte într-una singură, şi a mai primit o condamnare, după ce o graţiasem pentru aceste patru fapte. Eu ştiam de a cincea, dar nu era hotărârea definitivă. Când a fost decizia definitivă, am mai emis un decret şi pentru această faptă, pentru care îi dăduse ori un an şi două luni ori nouă luni", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că a reţinut acest caz pentru că era vorba de şase copii. "Am spus: Frate, dacă mai merge şi în puşcărie, şi cu şase copii. (..) Am documentat foarte mult acest caz, este inclusiv o anchetă socială a Primăriei, care face poza acestei familii. Ce era să fac?", a mai spus Băsescu.

"Nu a fost nici prima nici ultima care a făcut falsuri. Ce inimă să ai să îl pui pe Becali, cu situaţia pe care o are, cu amărâta asta, pe care, şi acum, dacă ar fi, aş mai graţia-o încă o dată datorită celor şase copii", a mai adăugat Băsescu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro