Băsescu: Până pe 10 octombrie mă înscriu în PMP; vreau să creez un partid neimplicat în compromisurile tranziției

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi că până pe 10 octombrie va deveni membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP) și a anunțat că dorește să împărtășească din experiența sa unui partid nou care să nu fi fost implicat în compromisurile tranziției.

"Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară, aici nu mai există dubii. (...) Și nu cred că-i stric nimic lui Liviu Dragnea, că înțeleg că a rămas singurul candidat, că așa a vrut poporul pesedist ca să aibă unul cu care să meargă la sigur", a declarat Băsescu la Adevărul live.

Întrebat dacă Statutul PMP permite o eventuală candidatură la președinția partidului a unui nou membru, Băsescu a arătat că nu a luat această decizie și că va trebui găsită o formulă în acest sens.

"Se face și un congres înainte, dar eu nu am luat decizia de a fi președintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid plecând de la experiența pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului. Este suficientă autoritatea politică pe care o am. Vreau să o creez o a treia forță politică, un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziție și, de aceea, sunt și reticent în a mă așeza în poziția de numărul 1. Că ce semnal nou dai când te așezi într-o poziție executivă de prim rang într-un partid. Va trebui să găsim o formulă care sper eu că va fi găsită. Nu cred că vom avea probleme să găsim o astfel de formulă, cert este că vreau să transfer acestui partid toată experiența mea. Nu va fi un partid rigid", a detaliat fostul președinte.

Întrebat despre proiectul M10, Băsescu consideră că acesta nu poate fi etichetat ca fiind unul eșuat din punct de vedere politic.

"M 10 a fost conceput puțin naiv, fără să însemne că nu are forță electorală. Dar a fost conceput puțin naiv, adică un partid care nu s-a îngrijit să aibă un sediu, un partid care nu s-a îngrijit să țină niște evidențe ale membrilor. Partea organizatorică zic eu nu a funcționat la M10, dar partea politică nu avem de ce să o considerăm ca fiind un eșec", a adăugat Traian Băsescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

2 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

3 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

4 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel