Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Băsescu: România ar trebui să fie îngrijorată de Moscova

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut luni că România ar trebui să fie îngrijorată de Moscova, adăugând că Federația Rusă nu se va opri până nu controlează sudul Ucrainei, până la gurile Dunării. "În opinia mea Federația Rusă nu se va opri până când nu cucerește tot sudul, până când nu controlează tot sudul Ucrainei până la gurile Dunării. Acest tandem Crimeea — gurile Dunării îi fac stăpânii Mării Negre. Fără gurile Dunării sunt jupâni în Marea Neagră, dar nu stăpâni. Pentru că gurile Dunării le dau și culoarul de acces către inima Europei", a spus Băsescu la B1TV.

Întrebat dacă României ar trebui ''să îi fie frică de Moscova'', el a spus că "frică nu, dar îngrijorată ar trebui să fie''.

"Uitați-vă la toate statele. Și-au mărit instantaneu toate capabilitățile militare — Polonia a lansat un mare program de înarmare, balticii și-au mărit armatele, nordicii — Norvegia, Suedia — au luat măsuri de creștere a bugetelor ministerului Apărării, a adăugat Băsescu.

În opinia sa, Occidentul ''a ratat'' ocazia de a-l opri pe Putin, care, ''într-un an, jumătate de an, doi ani, imediat ce va prinde momentul oportun, va ajunge la gurile Dunării''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake