Băsescu: Singurul obiectiv al vizitei lui Cioloș la Berlin - ca Merkel să transmită poziția Germaniei față de România

Băsescu: Singurul obiectiv al vizitei lui Cioloș la Berlin - ca Merkel să transmită poziția Germaniei față de România

Singurul obiectiv al vizitei pe care premierul Dacian Cioloș a efectuat-o recent la Berlin a fost acela ca Angela Merkel să transmită poziția Germaniei față de România, consideră președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, în opinia căruia prim-ministrul român a fost tratat ca "un copil de mingi" de către cancelarul german.

"Eu cred că l-a tratat pe Cioloș ca pe un copil de mingi. Înțeleg că Guvernul României spune: vizită oficială. Nu a fost o vizită oficială, a fost o vizită de lucru, care nu a avut decât un singur obiectiv: ca doamna Merkel să-i spună domnului Cioloș poziția Germaniei față de România", a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă, la finalul unei ședințe a Consiliului Executiv Național al MP.

Potrivit acestuia, România a ratat intrarea în Spațiul Schengen în anul 2012.

''Sunt documente ale Uniunii Europene care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării României în Schengen la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL, sub conducerea înțeleaptă a celor doi copreședinți — Crin Antonescu și Victor Viorel Ponta—, a făcut ca România să iasă din traiectoria de intrare în Spațiul Schengen", a spus președintele MP.

Băsescu a menționat că tot în 2012 se punea problema ca "România să-și autoverifice funcționarea justiției, să-și întocmească singură raportul de progres pe Mecanismul de Cooperare și Verificare".

"Lovitura de stat organizată, condusă de cei doi politicieni, a făcut ca subiectul să fie scos de pe agenda Consiliului, a JAI-ului, a Uniunii Europene în general. Mă întreb: cei doi oameni politici, ce s-a mai ales de ei? Pe unde or fi acum marii politicieni din vara anului 2012 — Crin Antonescu și Victor Viorel Ponta? Acesta este rezultatul aventurierilor în politică", a adăugat acesta.

Băsescu a ținut să sublinieze că afirmațiile cancelarului german privind continuarea luptei anticorupție în România vin și ca urmare a faptului că în plan intern țara noastră este prezentată ca fiind una extrem de coruptă.

"Ce voiați să-i spună doamna Merkel lui Cioloș decât: e corupție la voi, când rezolvați cu corupția? Păi o spunem noi în fiecare zi. Voiați să spună ea mai bine decât o spunem noi, pe toate televiziunile și toți oamenii politici și toți șefii de Parchete și toți șefii de instanțe. Orice judecător este terorizat de gândul intervenției politicului în justiție, ceea ce cred eu că nu mai este de mult. Nu îndrăznește nimeni să mai facă intervenții în justiție. Deci, ne autoflagelăm. Eu aș spune, da, să continue lupta împotriva corupției, dar a venit vremea să dăm și mesajul că a început să fie și eficientă. Dacă rămânem numai la stadiul la care numai ne autodeclarăm cei mai corupți, fără să spunem că s-au făcut progrese, asta ne vor spune și politicienii europeni, că suntem cei mai corupți. Eu vă dau scris că sunt țări mult mai corupte decât România, în interiorul Uniunii Europene", a susținut președintele MP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!