Blaga: Consiliul Național al PNL, pe 23 mai, la Pitești

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat că liberalii se vor reuni pe 23 mai la Pitești în cadrul Consiliului Național, unde va fi aprobată forma finală a programului de guvernare al acestui partid, dar se va discuta și despre moțiunea de cenzură. "Am decis convocarea Consiliului Național al PNL pentru data de 23 mai la Pitești, ora 12,00. Pe lângă o analiză a situației politice la zi, vom aproba forma finală a programului de guvernare. Au fost parcurse toate etapele, am discutat în comisiile de specialitate, în organizații, am discutat cu societatea civilă, cu partenerii sociali, sindicate, patronate și suntem deja în faza în care urmează să îl aprobăm, așa cum trebuie, în Consiliul Național", a declarat Blaga, luni, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

El a spus că în cadrul Consiliului Național vor fi aprobate modificările la statutul partidului care se referă la integritate, dar și un calendar privind pregătirea și organizarea alegerilor locale.

"Ar trebui să stabilim foarte clar criteriile și să și știm exact când și cum vor fi desemnați candidații, astfel încât iarna să ne prindă cu toate lucrurile rezolvate și din acest punct de vedere", a adăugat Blaga, referindu-se la acest din urmă subiect.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, copreședintele PNL a precizat că viitorul Consiliu Național este locul în care să fie stabilite "perioada, data, dacă se poate, și temele unei astfel de inițiative extrem de importante".

Întrebat care ar fi perioada în care va fi depusă moțiunea de cenzură, Vasile Blaga a răspuns că ar vedea acest demers "undeva în prima decadă a lunii iunie".

Totodată, el a mai precizat că în cadrul Consiliului vor fi adoptate opt regulamente de organizare: "cele ale organizațiilor (...) interne, dar cel mai important, regulamentul de organizare județean". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…