Botoșani: Ofițer de la IJP, dus la audieri la DNA în dosarul jocurilor de noroc

Un ofițer de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani a fost ridicat, sâmbătă, din sediul IJP și dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Suceava, în dosarul privind activitățile ilegale de jocuri de noroc și pariuri.

Au fost ridicate, de asemenea, mai multe documente de la IJP Botoșani în contextul perchezițiilor desfășurate sâmbătă de procurorii anticorupție atât la sediul inspectoratului, cât și la sediile unor firme sau la locuințele unor oameni de afaceri din Botoșani.

Procurorii DNA au efectuat sâmbătă percheziții la sediile IPJ Botoșani și la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul teritorial nord-est Suceava, după cum au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta ar viza activități de jocuri de noroc și pariuri, care ar fi fost desfășurate sub protecția unor funcționari publici din cadrul acestor instituții. Activitățile erau derulate de importanți oameni de afaceri din Botoșani, prin societăți care aveau puncte de lucru în patru județe — Suceava, Botoșani, Iași și Neamț—, marea majoritate a aparatelor fiind amplasate în locații din mediul rural.

Administratorii societăților ar fi pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin utilizarea unor aparate de tip "slot-machine" fără licență și fără autorizație de exploatare. Cele peste două mii de aparate erau amplasate în circa 400 de puncte de lucru, iar pentru ascunderea provenienței ilicite a câștigurilor, aparatele aveau seriile de identificare și softurile unora licențiate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Predoiu a dat-o afară pe marmota plină de nuri. Uitați-vă și voi cum scrie! Cum dracului o fi ajuns asta în pr…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...