Botoșani: Ofițer de la IJP, dus la audieri la DNA în dosarul jocurilor de noroc

Un ofițer de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani a fost ridicat, sâmbătă, din sediul IJP și dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Suceava, în dosarul privind activitățile ilegale de jocuri de noroc și pariuri.

Au fost ridicate, de asemenea, mai multe documente de la IJP Botoșani în contextul perchezițiilor desfășurate sâmbătă de procurorii anticorupție atât la sediul inspectoratului, cât și la sediile unor firme sau la locuințele unor oameni de afaceri din Botoșani.

Procurorii DNA au efectuat sâmbătă percheziții la sediile IPJ Botoșani și la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul teritorial nord-est Suceava, după cum au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta ar viza activități de jocuri de noroc și pariuri, care ar fi fost desfășurate sub protecția unor funcționari publici din cadrul acestor instituții. Activitățile erau derulate de importanți oameni de afaceri din Botoșani, prin societăți care aveau puncte de lucru în patru județe — Suceava, Botoșani, Iași și Neamț—, marea majoritate a aparatelor fiind amplasate în locații din mediul rural.

Administratorii societăților ar fi pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin utilizarea unor aparate de tip "slot-machine" fără licență și fără autorizație de exploatare. Cele peste două mii de aparate erau amplasate în circa 400 de puncte de lucru, iar pentru ascunderea provenienței ilicite a câștigurilor, aparatele aveau seriile de identificare și softurile unora licențiate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă