Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Botoşani/„Suprema” de la IŞJ, peste 1,2 miliarde lei vechi numai din două proiecte europene, bani pe patru fililere deodată – DOCUMENT

Dobândirea funcţiei de inspector şcolar general a deschis calea sporirii rapide a averii familiei Huncă. Şefa Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) a ajuns să ia bani în acelaşi timp pe patru filiere.

Bani de la IŞJ, LPS şi CL

Potrivit propriei declaraţii de avere, anul precedent, Mihaela Huncă a încasat 40.088 de lei în calitatea de conducătoare a IŞJ, 3.412 lei ca profesor la Liceul cu Program Sportiv, unitate condusă de soţul său, Ioan Huncă şi 7.440 de lei indemnizaţie ca şi consilier local PSD. Dra asta nu este tot. În declaraţia de interese pe care a completat-o, Mihaela Huncă specifică şi faptul că a primit bani şi pe două proiecte europene. Pentru ambele a semnat contracte de muncă pe timp parţial în 2012, însă proiectele s-au derulat şi în 2013.

Sume frumoase de la IŞJ pentru proiecte europene

Este vorba de două proiecte POSDRU, care în principiu se ocupă cu dezvoltarea resurselor umane şi care reprezintă în România o adevărată mană cerească pentru cei care reuşesc să le implementeze întrucât, în general, un lector ajunge să fie plătit undeva în jurul a 4.000 de lei/lună. Ei bine, şefa IŞJ Botoşani, a primit 70.500 de lei pentru 15 luni de trudă într-un proiect şi 50.700 de lei pentru muncă asiduă într-un alt proiect, pentru 11 luni. Amuzant este faptul că la modul de încredinţare a contractelor este menţionat „concurs”, în condiţiile în care, de fapt, contractul de muncă s-a semnat cu IŞJ Botoşani, instituţie condusă de Mihaela Huncă, iar proiectele europene au reprezentat o moştenire lăsată de Ada Macovei, căreia actuala şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean a ajuns să îi interzică şi accesul în instituţie pentru a nu mai lucra la proiectele europene și a determina să renunțe în favoarea sa.

Familie de-un miliard lei vechi şi asta fără proiecte UE

Demn de menţionat este şi faptul că Ioan Huncă, directorul de la LPS, a adunat din salariu  46.150 de lei, ceea ce înseamnă că, făcând abstracţie de amintitele proiecte europene, familia Huncă a încasat anul precedent de la stat 97.090 de lei, adică aproape un miliard de lei vechi, sumă care include și indemnizaţia de consilier local a celei căreia prin IŞJ Botoşani i se spune "Suprema".  (S.B.)

CLICK ŞI VEZI DECLARAŢIILE DE AVERE ŞI INTERESE SEMNATE DE MIHAELA HUNCĂ

 botosaneanul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 ȘOC la Antena 3! Gâdea și Badea au „murit” în direct! „Contracandidații se vor retrage, există o dorință uriaș…

4 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

5 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită