BPN al PSD: Consiliul Național al PSD se va reuni la 20 - 21 martie

BPN al PSD: Consiliul Național al PSD se va reuni la 20 - 21 martie

Biroul Permanent Național al PSD a confirmat luni data reuniunii Consiliului Național, respectiv la 20 și 21 martie, pe ordinea de zi fiind în principal noul program politic al partidului, modificarea statutului și alegerea unui nou președinte al forului de conducere.

"Am confirmat data pentru Consiliul Național — 20 și 21 martie, având ca principale teme în primul rând noul program politic al PSD cu care vom merge în 2016 în alegeri, un raport de activitate al meu și al conducerii partidului, modificările propuse la statut și alegerea noului președinte al CN. Candidaturile se vor depune până în data de 15 martie, în așa fel încât la Biroul Permanent de luni, 16 martie, să validăm aceste candidaturi și procedura de vot", a anunțat președintele PSD, Victor Ponta, la finalul BPN.

Principalele condiții pentru depunerea candidaturii la șefia CN sunt trei ani vechime și susținerea a cinci organizații, ultimul care a deținut această funcție fiind Adrian Năstase.

Victor Ponta a susținut că în noul Statut al PSD nu vor exista sancțiuni, pentru că acestea se aplică doar de către instanțe.

"Va exista o propunere pe care eu o voi susține, dincolo de alte propuneri, care se referă la un tip de responsabilitate politică, și anume la ce funcție trebuie să renunți fie în guvern, fie în conducerea Parlamentului, fie în partid, în funcție de momentul unei cercetări penale. Dar sancțiuni — sancțiuni aplică doar instanța. Noi nu instituim prezumția de vinovăție. Noi facem altceva: luăm niște măsuri statutare prin care orice persoană, începând cu mine până la cel mai nou membru al partidului, în măsura în care este vizat în mod direct de către o cercetare legată de fapte de corupție, că despre asta vorbim, nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcții. O să vin exact la Consiliul Național cu forma pe care o propunem", a precizat președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...