Brașov: Al șaselea rănit în urma exploziei de la fabrica de pâine a fost evacuat de către pompieri

Brașov: Al șaselea rănit în urma exploziei de la fabrica de pâine a fost evacuat de către pompieri

A șasea persoană rănită în urma exploziei și incendiului de la fabrica de pâine din municipiul Brașov, care căzuse într-un puț de la înălțimea etajului patru al incintei, a fost scoasă din acel loc de către pompieri, a declarat șeful ISU Brașov, Stelian Rechițean.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și secretarul de stat Raed Arafat sunt în drum spre Brașov
* Primarul Brașovului, George Scripcaru: Mai este o persoană în incinta în care a avut loc explozia
* Nicolae Bănicioiu: Suntem pregătiți cu soluții suplimentare, dacă e necesar, pentru răniții din explozia de la Braov
* Brașov: Incendiul de la fabrica de pâine a fost stins

Persoana respectivă este conștientă, dar are arsuri și traumatisme grave, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic de Urgență Brașov.

"Cinci persoane au fost duse la Spitalul Județean, la secția Urgențe. Persoanele sunt conștiente. Una dintre persoane am înțeles că avea arsuri pe față", a spus prefectul Mihai Mohaci, pentru Digi24.

El a adăugat că, deși inițial s-a crezut că în fabrică erau zece persoane, s-a constatat că de fapt exista o persoană în plus, care nu era angajată a fabricii, dar care a venit de la o altă firmă, probabil pentru a încărca făină. Prefectul a mai spus că în urma exploziei s-a intervenit operativ cu 12 mașini de pompieri și 12 mașini de ambulanță și SMURD.

A menționat de asemenea că nu a mai fost necesară declanșarea planului roșu, deoarece mai puțin de zece persoane au fost afectate de acest accident.

"S-au mobilizat toate forțele, au fost chemați doctorii de acasă, toate spitalele din zonă au fost în stare de alertă. La ora actuală, sigur, alerta a încetat pentru că numărul de persoane cu probleme este sub zece. Nu am avut probleme și nu a fost necesară o intervenție din altă parte, din alt județ", a mai spus el.

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrică de pâine din Brașov. Prefectul Mihai Mohaci a declarat, pentru AGERPRES, că cinci persoane rănite, în stare conștientă, au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat joi seara, pentru Antena 3, că explozia s-ar fi produs din cauza acumulării de pulbere de făină și a ventilației necorespunzătoare din fabrică. "Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs", a mai spus el.

AGERPRES / (AS — autori: Jana Pintili, Irinela Vișan, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...