Brașov: Căncescu spune că procesul său va dura între 3 și 4 ani

Brașov: Căncescu spune că procesul său va dura între 3 și 4 ani

Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, e de părere că procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu, alături de fostul deputat Ion Diniță (PC), va dura între trei și patru ani. El se află, în prezent, sub control judiciar.

"Un astfel de proces cred că va dura între trei și patru ani. În final, sper să se termine cu bine în ceea ce mă privește", a declarat vineri, pentru AGERPRES, punctat președintele suspendat al CJ Brașov.

Magistrații Tribunalului Brașov au continuat la termenul de vineri în procesul, care a început în luna iunie anul trecut, audierea martorilor.

La rândul său, fostul deputat Ion Diniță, care și-a dat demisia din Parlament anul trecut în luna aprilie, și care este cercetat în același dosar, a subliniat că, până în prezent, au fost audiați doar jumătate din martori.

"Din câte știu eu, mai sunt de audiat 20 de martori din cei peste 40. La fiecare termen se audiază doi-trei martori, iar la unii dintre ei audierea durează și câteva ore", a afirmat, pentru AGERPRES, Ion Diniță.

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în luna decembrie 2014, de procurorii DNA Brașov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracțiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

În același dosar mai sunt cercetate alte nouă persoane, foști și actuali angajați ai CJ Brașov, între care administratorul public al județului, Radu Ispas, dar și administratorul unei firme care ar fi fost avantajată de către CJ la obținerea unor contracte.

Aristotel Căncescu a depus o cerere la Curtea de Apel Brașov pentru strămutarea procesului, dar pe 20 ianuarie și-a retras cererea. Întrebat de ce a dorit strămutarea procesului de la Tribunalul Brașov în altă instanță din țară, Aristotel Căncescu nu a dorit să facă nicio precizare.

Un nou termen a fost fixat pentru data de patru februarie, a precizat pentru AGERPRES, avocatul lui Căncescu, Nicolae Vasilescu. Acesta a precizat că, pe lângă audierea martorilor, instanța va trebui să analizeze și expertize.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”