Brașov: Senatorul Sebastian Grapă, audiat în dosarul președintelui CJ, Aristotel Căncescu

Brașov: Senatorul Sebastian Grapă, audiat în dosarul președintelui CJ, Aristotel Căncescu

Senatorul liberal Sebastian Grapă a fost audiat marți, de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Brașov, peste două ore, în legătură cu dosarul în care este cercetat președintele Consiliului Județean Aristotel Căncescu, aflat în prezent în arest preventiv pentru 30 de zile.

La intrarea în sediul DNA Brașov la ora 13.00, senatorul liberal a declarat că a fost sunat de către procurorul șef al DNA Brașov să se prezinte pentru dosarul nr.49/2014, în care este cercetat și președintele Consiliului Județean Brașov.

"Datoria mea este să mă prezint atunci când sunt solicitat de autorități. Am fost solicitat de procurorul șef al DNA Brașov să mă prezint pentru dosarul nr.49/ 2014 în care este încriminat președintele Aristotel Căncescu. Relația mea cu președintele Consiliului Județean a fost una foarte bună, oficial legală, și am avut un singur interes, acela de a dezvolta acest județ. Probabil că fiecare dintre cei care au fost în legislativul Consiliului Județean vom fi chemați. Eu mi-am făcut datoria de ales public atât la Consiliul Județean, cât și acum în Senatul României. În situația în care asupra mea planează suspiciunea de orice act care nu este conform legii, eu voi cere, pentru că trebuie să recunosc că mi-a plăcut foarte mult ce a făcut domnul Hrebenciuc, voi cere Senatului să-mi ridice imunitatea parlamentară. Pentru a nu exista confuzie, în situația în care acest domn procuror va constata că eu mă fac vinovat de ceva, voi cere să mi se ridice imunitatea parlamentară. Nu îmi voi da demisia din funcția de senator pentru că nu am motiv", a explicat Sebastian Grapă.

El a mai spus că și-a luat același avocat pe care îl are președintele Aristotel Căncescu deoarece cunoaște speța în cauză și-l va ajuta în hățișul legislativ.

La ieșirea din sediul DNA, în jurul orei 16.00, senatorul Sebastian Grapă a afirmat că a fost audiat în calitate de martor în dosarul președintelui Consiliului Județean Aristotel Căncescu și va veni de câte ori va mai fi chemat. Potrivit acestuia, în cursul dimineții de marți au mai fost chemați la DNA Brașov, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în perioada 2004-2008, Marian Rasaliu, în prezent director al Uzinei R din Feldioara, și actualul deputat liberal Mihai Donțu, fost consilier județean în perioada 2008-2012.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv în 24 octombrie pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat pentru fapte de corupție privind atribuirea preferențială de contracte pe bani publici.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...