"Bulibașa" Stănescu Ferdinant, reținut pentru 24 de ore de DNA, dupaăce a fost prin în flagrant când primea 12.000 euro

"Bulibașa" Stănescu Ferdinant, reținut pentru 24 de ore de DNA, dupaăce a fost prin în flagrant când primea 12.000 euro

Stanescu Ferdinant, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost retinut joi de procurorii DNA Oradea, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 30.000 de euro in schimbul promisiunii ca ar putea influenta o sentinta judecatoreasca.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 decembrie 2015, a suspectului STĂNESCU FERDINANT, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 22.11.2015, 25.11.2015 și 09.12.2015, suspectul Stănescu Ferdinant a pretins de la o persoană (denunțător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a denunțătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.
În schimbul banilor pretinși, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.
Suspectul susținea că, fiecare dintre cele trei persoane („doi procurori și un judecător”) urmau să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunțătorului, încă 5.000 de euro/persoană.
La data de 09 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, suspectul Stănescu Ferdinant a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspectului Stănescu Ferdinant i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 10 decembrie 2015, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”