Buzău: Aproape 5.000 de familii fără curent electric

Buzău: Aproape 5.000 de familii fără curent electric

Aproape 5.000 de familii din cinci localități din județul Buzău au rămas duminică fără curent electric în urma ninsorilor abundente. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, 4.656 de abonați din localitățile Săgeata, Robeasca, Pietroasele, Breaza, Podgoria (parțial) au rămas fără electricitate.

Totodată, pompierii au intervenit pentru deszăpezirea a două autoturisme. "La ora 3,24, ISU a fost anunțat că un autoturism în care se aflau trei persoane, dintre care un copil de 5 ani, a rămas înzăpezit între Râmnicelu și Râmnicu Sărat, situația fiind rezolvată în aproximativ 20 de minute din momentul primirii apelului de urgență. De asemenea, la ora 4,20 a fost semnalat faptul că un autoturism cu patru persoane a rămas blocat pe DN2 C între localitățile Căldărăști și Pogoanele, acțiunea fiind finalizată la ora 4,40", a declarat pentru AGERPRES Prahoveanu.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusă sub 50 m, pentru siguranța circulației, s-au închis DN 2 între Buzău și limita cu județul Ialomița, DN 2C între localitatea Costești și limita cu județul Ialomița și DN 22 Râmnicu Sărat — limita cu județul Brăila.

"Aproximativ 600 de pompieri, polițiști și jandarmi cu 90 mijloace tehnice sunt la datorie pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase și monitorizează situația din județ, precum și evoluția acesteia prin Centrul Operațional Județean, precum și prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău", a informat sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front