Buzău: Primarul Constantin Boșcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Buzău: Primarul Constantin Boșcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat, marți, de magistrații Judecătoriei Brașov la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ''Gloria''.

Instanța l-a condamnat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Primarul Boșcodeală a declarat, la scurt timp după aflarea deciziei, pentru AGERPRES, că 'sentința este nedreaptă' și că va face apel la Curtea de Apel Brașov.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…