Camera a luat act de încetarea mandatelor a trei deputați care au murit

Camera a luat act de încetarea mandatelor a trei deputați care au murit

Camera Deputaților a luat act, marți, de încetarea mandatelor parlamentarilor Octavian Bot, Aurel Vlădoiu și Gheorghe Ciobanu, care au decedat în această vară.

"Din luna iulie și până astăzi au încetat din viață colegii noștri Octavian Bot din Circumscripția electorală 42, București, Aurel Vlădoiu din Circumscripția electorală 40, Vâlcea, și domnul deputat Gheorghe Ciobanu din Circumscripția electorală 47 Timiș. (...) În temeiul articolului 70 din Constituția României și a articolului 7 din Statutul deputaților și senatorilor iau act de încetarea mandatelor celor trei deputați și vă informez că, în conformitate cu art. 273 din Regulament, Biroul permanent a decis să solicite Comisiei juridice să întocmească proiectele de hotărâre privind vacantarea celor trei locuri de deputați", a spus Zgonea, în plenul Camerei.

Deputații au păstrat un moment de reculegere în memoria acestora.

Zgonea a mai anunțat în plen că deputații Liliana Mincă și Ștefan Petru Dalca au trecut în timpul vacanței parlamentare la Grupul PSD ca membri UNPR, Paul Dumbrăvanu și Florin Nicolae — la Grupul PNL, iar Liliana Ciobanu și Tănase Răzvan Ionuț — la Grupul parlamentar Democrat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…