Camera Deputaţilor cere ANI lămuriri privind angajările la cabinetele parlamentarilor

Camera Deputaţilor cere ANI lămuriri privind angajările la cabinetele parlamentarilor

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să ceară un punct de vedere din partea ANI dacă un parlamentar încalcă art.301 din Codul Penal în cazul în care angajează la cabinetul său o persoană care a mai fost angajată în mandatul anterior, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici

Camera Deputaţilor cere ANI lămuriri privind angajările la cabinetele parlamentarilor (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Mircovici a spus că deputatul Daniel Oajdea a solicitat opinia Comisiei juridice dacă poate să angajeze la cabinetul său parlamentar o persoană cu care a mai lucrat în mandatul anterior.

Comisia juridică a cerut un punct de vedere ANI, care a spus că, potrivit Legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii pot angaja persoane la cabinet, dar nu rudele până la gradul III.

Mircovici a precizat că membrii Biroului Permanent au constatat, însă, că art. 301 din Codul Penal prevede că este un conflict de interese pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani angajarea de persoane cu care au existat raporturi de muncă în ultimii 5 ani.

"Biroul Permanent a hotărât ca preşedintele Comisiei juridice să trimită o adresă ANI în care să ceară un punct de vedere dacă se încalcă art. 301 din Codul Penal când este vorba de angajarea la cabinetul parlamentar", a spus Mircovici.

El a precizat că această problemă va fi discutată la o dezbatere organizată de Comisia juridică privind aplicarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală la care vor fi prezenţi şi şefii instituţiilor juridice, ambasadele ţărilor UE, SUA.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA