Canabisul poate ajuta la frânarea dezvoltării cancerului (studiu)

Canabisul poate ajuta la frânarea dezvoltării cancerului (studiu)

Canabisul poate ajuta la frânarea dezvoltării unor tumori cancerigene, conform rezultatelor preliminare ale unei cercetări realizate la Institutul Technion din orașul israelian Haifa, relatează joi EFE. Cunoscută deja pentru efectele sale paleative în acest tip de maladie, cercetătorii de la Technion au decis să facă un pas înainte și să studieze dacă această plantă poate fi folosită și ca mijloc activ de combaterea a cancerului. Potrivit ziarului 'Haaretz', rezultatele de până acum indică o eficiență considerabilă în cazurile de tumori cerebrale și în cancerul la sân, studiul urmând să se extindă și la alte forme ale bolii.

Cercetările, care au început în urmă cu un an, conduse profesorul Dedi Meiri, de la Facultatea de Biologie, se axează asupra procesului de divizare celulară, atât la celulele sănătoase, cât și la cele cancerigene.

"În cadrul unui studiu efectuat la Toronto am căutat orice tip de materiale care afectează structura celulară", a spus cercetătorul, a cărui echipă a reușit să determine anumite celule cancerigene din creier să se autodistrugă cu ajutorul unor componente active ale canabisului. Este vorba de un proces, cunoscut sub numele de 'apoptosis', investigat deja cu succes de oameni de știință spanioli, și pe care Meiri încearcă să-l descifreze pentru a vedea exact cum se produce și de ce celula cancerigenă îl poate evita pentru a se reproduce.

Concluziile preliminare susțin că planta de canabis reușește să activeze acest mecanism de autodistrugere. Cercetătorul a îndemnat însă la prudență, afirmând că este încă devreme pentru a trage concluzii asupra efectului canabisului asupra acestui tip de boală, având în vedere că este un domeniu relativ nou, care necesită încă multe investigații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

5 Citiți și voi ce spune omul ăsta!