Căutările pilotului dispărut joi au fost extinse în alte județe; se folosesc și drone

Căutările pilotului dispărut joi au fost extinse în alte județe; se folosesc și drone

Acțiunile de căutare a pilotului planorului dispărut joia trecută au fost extinse în alte trei județe, mai multe echipe fiind implicate în această misiune, inclusiv drone, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI). "Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forțe implicate în această misiune complexă. Pe lângă județele Brașov, Prahova, Buzău, Argeș, Dâmbovița și Sibiu, începând de azi dimineață căutările se fac și în alte trei județe: Harghita, Covasna, Bacău", se precizează într-un comunicat de presă al MAI transmis AGERPRES.

Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență au la dispoziție 218 mijloace de acțiune: vehicule, șenilate și autospeciale de teren.

Sunt folosite 11 aeronave, dintre care șapte elicoptere ale MAI și MApN și patru avioane ale Aeroclubului României. Totodată, luni vor fi ridicate și două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile.

"În cursul serii trecute a fost realizată rotația pompierilor care au fost detașați pentru misiunile de sâmbătă și duminică, în locul acestora sosind alte forțe noi. Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă și zona Poiana Țapului, Valea Sipa unde, în cursul serii trecute, a fost primită informația din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparține planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat aseară până spre miezul nopții și au fost reluate astăzi", se mai precizează în comunicatul MAI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?