Cauza scufundării șlepului în perimetrul Portului Moldova Veche e neglijența

Cauza scufundării șlepului în perimetrul Portului Moldova Veche e neglijența

Ancheta declanșată în urma scufundării unui șlep din cele șase ale convoiului împingătorului Baziaș în rada Portului Moldova Veche a stabilit că vinovați de această situație sunt membrii echipajului.

Surse din cadrul Autorității Navale Române au declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, că din cauza unor fisuri apărute în corpul navei, care trebuiau observate și anunțate de navigatori instituțiilor competente, unitatea respectivă a luat apă în cală și s-a scufundat în Dunăre, la kilometrul 1048.

Vinovații de accidentul fluvial produs vor fi trași la răspundere, comisia compusă de specialiști în siguranța navală fluvială care investighează cazul va stabili cu exactitate împrejurările în care șlepul nu a fost verificat înainte de a pleca în marș.

Nava fusese încărcată cu îngrășăminte în Portul Bukovar din Croația și urma să fie descărcată în Portul Moldova Veche. La fața locului se află reprezentanți ai instituțiilor de gestionare a mediului și a situațiilor de urgență. Pe șlepul scufundat nu se afla niciun marinar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?