Cazanciuc face apel la procurori: Cei cu experiența și integritatea necesare să candideze la șefia DIICOT

Cazanciuc face apel la procurori: Cei cu experiența și integritatea necesare să candideze la șefia DIICOT

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a făcut un apel, vineri, către toți procurorii care cred că au experiența, integritatea și maturitatea necesare să se înscrie la selecția pentru șefia DIICOT.

''Este o procedură deschisă, fiecare procuror are șansă. Înscrierile se închid pe 16 martie. (...) Este o procedură strict bazată pe legea în vigoare. (...) Din moment ce toți procurorii au șanse să se înscrie, cred că e foarte transparentă. Toți procurorii care respectă legea sunt invitați să se înscrie, nu este nimeni dinainte stabilit. Acesta este apelul meu, să se înscrie toți cei care cred că au experiența, maturitatea, integritatea să poată conduce o asemenea structură. Criteriile sunt strict prevăzute în lege'', a afirmat Cazanciuc, înainte de bilanțul DIICOT pe anul 2014.

La bilanțul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) participă vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, procurorul general Tiberiu Nițu, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, membri ai CSM.

Ședința de bilanț se desfășoară fără accesul presei, declarațiile urmând să aibă loc în jurul orei 14,30. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!