Cazanciuc susține că se va consulta cu președintele Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT

Cazanciuc susține că se va consulta cu președintele Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că se va consulta cu președintele Klaus Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Întrebat dacă se va consulta cu președintele înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT, ministrul Justiției a răspuns : "Cu siguranță".

Precizarea a fost făcută după participarea la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pe anul 2014.

Chestionat dacă vizavi de următorul șef al DIICOT va cere o informare de la SRI, pentru a nu exista situații precum cea în care a fost Alina Bica, Cazanciuc a precizat: "Cu siguranță voi face toate demersurile legale în așa fel încât la conducerea DIICOT-ului să fie cel mai bun procuror".

Ministrul a subliniat că, în general, procurorii DIICOT își doresc în frunte un procuror pe care să-l respecte profesional, care să le dea încredere și care poată să adune în jurul lui o echipă de elită, așa cum e această structură.

"Am încurajat pe procurorii DIICOT astăzi să se înscrie într-un număr cât mai mare în această procedură. E foarte important ca toată lumea să aibă încredere că este o procedură transparentă și bazată pe merit. În primul rând, procurorii DIICOT trebuie să aibă această credință, pentru că ei vor lucra cu noul șef. Ei trebuie să aibă încredere că acesta va avea capacitatea de a performa, împreună cu ei, la conducerea DIICOT", a mai spus Cazanciuc.

Ministerul Justiției a anunțat, luni, demararea procesului de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al DIICOT.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, procurorii care îndeplinesc condițiile legale trebuie să depună documentele în susținerea candidaturii până la 16 martie, urmând a fi invitați, începând cu data de 17 martie, la un dialog cu ministrul justiției.

Postul de procuror șef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica ca urmare a arestării sale preventive pentru fapte de corupție, ulterior ea fiind trimisă în judecată.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…