Cazul Ionuţ Anghel: Oprescu şi Onţanu - nevinovaţi, dar şefi din PMB şi ASPA, anchetaţi pentru delapidare

Cazul Ionuţ Anghel: Oprescu şi Onţanu - nevinovaţi, dar şefi din PMB şi ASPA, anchetaţi pentru delapidare

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi cel al Sectorului 2, Neculai Onţanu, au scăpat de acuzaţii în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel, însă şefi din PMB şi ASPA sunt vizaţi, pentru abuz în serviciu, delapidare şi deturnare de fonduri, într-un caz derivat din acesta, cu prejudiciu de un milion de euro.

Sorin Oprescu , Neculai Onţanu şi persoane cu funcţii de conducere din cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel, cercetarea acestora fiind clasată de către procurorul anchetator Dan Romulus Varga, se arată în rechizitoriul dosarului "Ionuţ", obţinut de MEDIAFAX.

În documentul citat, magistratul notează că sesizările din dosarul "Ionuţ" privind cei doi primari şi şefi din ASPA au la bază ideea potrivit căreia minorul ar fi fost victima atacului unor câini fără stăpân, iar activitatea defectuoasă a autorităţilor în materia gestionării acestora ar fi determinantă în moartea copilului.

În rechizitoriu se arată că au fost făcute cercetări şi cu privire la "elemente de nelegalitate" în activitatea desfăşurată la nivelul ASPA şi al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în domeniul gestionării câinilor comunitari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...