CCR judecă pe 22 aprilie sesizările în cazul Şova

CCR judecă pe 22 aprilie sesizările în cazul Şova

Judecătorii CCR vor analiza pe 22 aprilie ceea ce s-a întâmplat în Senat miercuri, în cazul lui Șova, în urma seziărilor făcute, informează B1 TV.

Președintele Curții, Augustin Zegrean, a precizat vineri, că a primit, în cursul zilei de joi, sesiări din partea președintelui Iohannis, dar și din partea Senatului.

”Nu judecăm ca să ne aflăm în treabă. Cei care dau legile, să le respecte și ei”, a afirmat Zegrean în fața jurnaliștilor prezenți.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în cazul senatorului Dan Șova, potrivit potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele arată că atitudinea Parlamentului în cazuri ca cel al senatorului Dan Şova a condus la ”un blocaj instituțional prin imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justiție. Astfel, prin raportare la o majoritate – în esență neconstituțională - Parlamentul a blocat posibilitatea instanțelor de judecată/procurorului de a se pronunța asupra temeiurilor cererii de arestare preventivă/reținerii în condițiile prevăzute de lege, prin prisma imperativului asigurării intereselor urmăririi penale sau a judecății, și a fost încălcat principiul separației și echilibrului puterilor în stat, precum și cel al obligativității unui comportament loial al autorităților publice față de Constituție. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina