Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București

Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București

Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București, în contextul în care Jandarmeria Română găzduiește, de marți până joi, al doilea grup de lucru, sub președinția română a Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN). Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române transmis miercuri AGERPRES, CIMIN, factorul de decizie care guvernează Forța de Jandarmerie Europeană (Eurogendfor), asigură coordonarea politico-militară, stabilește comanda fiecărei operațiuni în parte, precum și condițiile de întrebuințare a Forței de Jandarmerie Europeană. Începând de anul acesta, România deține, prin Jandarmeria Română și Ministerul Afacerilor Externe, președinția CIMIN.

La eveniment, alături de ofițerii specialiști ai Jandarmeriei Române, participă delegații reprezentând cele nouă țări membre, partenere și observatoare ale Eurogendfor, precum și reprezentanți ai Comandamentului Permanent de la Vicenza, Italia (structura de comandă a Eurogendfor).

Dezbaterile în cadrul grupului de lucru vizează cooperarea cu reprezentanții UE, ONU și NATO, precum și extinderea relațiilor bilaterale cu reprezentanții forțelor de poliție cu statut militar ale altor state. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”