Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București

Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București

Cei mai importanți reprezentanți ai Jandarmeriilor europene se reunesc la București, în contextul în care Jandarmeria Română găzduiește, de marți până joi, al doilea grup de lucru, sub președinția română a Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN). Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române transmis miercuri AGERPRES, CIMIN, factorul de decizie care guvernează Forța de Jandarmerie Europeană (Eurogendfor), asigură coordonarea politico-militară, stabilește comanda fiecărei operațiuni în parte, precum și condițiile de întrebuințare a Forței de Jandarmerie Europeană. Începând de anul acesta, România deține, prin Jandarmeria Română și Ministerul Afacerilor Externe, președinția CIMIN.

La eveniment, alături de ofițerii specialiști ai Jandarmeriei Române, participă delegații reprezentând cele nouă țări membre, partenere și observatoare ale Eurogendfor, precum și reprezentanți ai Comandamentului Permanent de la Vicenza, Italia (structura de comandă a Eurogendfor).

Dezbaterile în cadrul grupului de lucru vizează cooperarea cu reprezentanții UE, ONU și NATO, precum și extinderea relațiilor bilaterale cu reprezentanții forțelor de poliție cu statut militar ale altor state. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății