Cei șapte tineri acuzați de viol și susținătorii acestora, huiduiți la Judecătoria Vaslui

Cei șapte tineri acuzați de viol și susținătorii acestora, huiduiți la Judecătoria Vaslui

Cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol au fost întâmpinați vineri dimineață cu huiduieli și fluierături de peste 600 de vasluieni veniți în fața Judecătoriei Vaslui, unde se desfășoară un nou termen al procesului. '"Pușcăria!", "Castrarea!"', au strigat oamenii.

Mai mulți localnici din Văleni care au venit la Vaslui pentru a-i susține moral pe cei șapte tineri au fost huiduiți și, ulterior, alungați din piațeta centrală a orașului.

"Nu vă e rușine? Ne-ați făcut județul de râs!", "Ați venit să faceți ordine și la noi în oraș?", "Nu vă e rușine, nu aveți mame, surori? Dacă ar păți și ele ce a pățit fata, tot i-ați susține? Fugiți la casele voastre!", au strigat mai mulți vasluieni către grupul de localnici din Văleni. Aceștia din urmă au fost conduși de forțele de ordine în afara pieței.

Mai multe efective de jandarmi și polițiști sunt prezente la fața locului pentru a asigura ordinea.

Cele peste 600 de persoane, majoritatea femei de peste 40 de ani care au venit în brațe cu copiii lor, dar și vârstnici și tineri, sunt indignați că violatorii din Văleni nu sunt cercetați în stare de arest.

Mai multe persoane au spus că au venit la tribunal motivați de faptul că și ei au copii și nu își doresc să ajungă victime ale unui viol, iar agresorii să rămână nepedepsiți. "Avem copii. Ne temem pentru ei", au mai spus vasluienii.

Eleva violată de cei șapte tineri beneficiază de ședințe de consiliere psihologică oferite gratuit de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Pe 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni care au întreținut raporturi sexuale cu eleva împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale până când aceasta și-a pierdut starea de conștiență.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan — au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție