Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CExN al PSD a validat candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și de vicepreședinți

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că membrii Comitetului Executiv Național (CExN) au validat candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și vicepreședinți ai partidului. "Au fost validate două candidaturi pentru funcția de președinte executiv, Constantin Niță și Valeriu Zgonea, 15 candidaturi pentru funcțiile de vicepreședinți alocate bărbaților, pentru zece locuri, 6 candidaturi înregistrate și validate pentru cele patru locuri de vicepreședinți alocate Organizației de femei, inclusiv a doamnei Ecaterina Andronescu", a spus Dragnea la finalul ședinței CExN.

El a precizat că la Congresul PSD de duminică vor exista buletine de vot separate, pe culori, pentru fiecare funcție.

"Vor fi buletine de vot separate pe culori diferite. Vor fi trei buletine de vot, pentru președinte executiv, vicepreședinții bărbați și vicepreședinții femei", a susținut liderul social-democrat.

Potrivit acestuia, la Statutul partidului au fost efectuate câteva modificări, una dintre acestea reprezentând-o faptul că numărul de vicepreședinții va fi modificat față de cel actual.

"La Statut au fost câteva modificări. Numărul de vicepreședinți este diferit de cel actual. Biroul Permanent Național este constituit din cei care sunt aleși în congres, respectiv președinte, președinte executiv, vicepreședinți, în schimb participă de drept la BPN cu drept de vot primul-ministru, președintele Consiliului Național, președintele Organizației de Tineret, Organizației de Femei, Organizației de Pensionari, secretarul general și secretari regionali", a menționat Dragnea.

El a precizat că vor exista opt secretari regionali, ca și în prezent, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare.

"Vor fi secretari regionali, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare. Acum avem opt, vor fi opt. De asemenea, Consiliul Național va avea alte competențe. Nu va mai fi o structură așa cum este acum formată din aproximativ 1.200 de delegați care erau chemați o dată pe an să asculte niște discursuri și eventual să adopte niște rezoluții. Va deveni o structură de specialitate a partidului formată din toți parlamentarii partidului, președinții de Consilii județene sau vicepreședinți unde nu avem președinți, primarii de municipii, primarii de orașe și câte trei reprezentanți ai primarilor de comune din fiecare județ și vor avea în subordine departamentele de specialitate ale partidului", a explicat președintele PSD.

Liviu Dragnea a menționat că în Statut va exista "noțiunea unui termen de cod de conduită", care va cuprinde nu numai criteriile de integritate, dar și de conduită.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Infractorul, huiduit la sfârșitul discursului său din Congresul PES: "Afară cu corupţii!"

2 Rareș Bogdan / „Nu aș vrea să mă întâlnesc cu ticălosul de Tudorel Toader în următoarea perioadă!”

3 ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

4 Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

5 Astăzi e ultima șansă, oameni buni! Mihai Șora: Ne vedem în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate fi…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară