Chevron, cu acceptul PSD, care acum iubeşte gazele de şist, a început mituirea lentă a săracilor din Pungeşti. Şefa ISJ, Gabriela Plăcintă, a declarat, bineînţeles, că orice ajutor este binevenit

Chevron, cu acceptul PSD, care acum iubeşte gazele de şist, a început mituirea lentă a săracilor din Pungeşti. Şefa ISJ, Gabriela Plăcintă, a declarat, bineînţeles, că orice ajutor este binevenit

Chevron, cu acceptul PSD, care acum iubeşte gazele de şist, a început mituirea lentă a săracilor din Pungeşti

Cincizeci de biciclete au fost donate, vineri, mai multor elevi din comuna vasluiană Pungeşti, de către o fundaţie care a primit finanţare de la compania Chevron, şeful ISJ Vaslui, membră PSD,  spunând că aşa cum a dat acordul şi altor fundaţii să facă donaţii, trebuia să dea "acceptul şi acestei fundaţii".

Cincizeci de elevi navetişti din comuna vasluiană Pungeşti au primit cadou câte o bicicletă de la o fundaţie din Iaşi, susţinută financiar în acest demers de compania Chevron, care desfăşoară operaţiuni de explorare a gazelor de şist în zonă.

Acţiunea s-a desfăşurat în curtea şcolii din localitate, doar în prezenţa părinţilor copiilor, fără participarea vreunui cadru didactic.

Lista cu elevii care au primit biciclete a fost întocmită de conducerea şcolii, pe baza rezultatelor la învăţătură din anul şcolar care tocmai s-a încheiat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a spus că orice ajutor este binevenit şi că aşa cum a dat acordul şi altor fundaţii să facă donaţii, trebuia să dea "acceptul şi acestei fundaţii".

"Dacă o fundaţie sau o organizaţie non-guvernamentală vrea să ajute o şcoală, nu am cum să mă opun. Suntem un judeţ sărac, cu o populaţie nevoiaşă şi, de aceea, orice ajutor este binevenit. Nu am văzut nicăieri vreo siglă a Chevron, pe biciclete sau pe vreun pliant. Aşa cum am dat acordul altor fundaţii, care au făcut cadouri şi donaţii la elevi, trebuia să dau acceptul şi acestei fundaţii", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta .

Compania Chevron deţine patru acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist, în localităţile Siliştea - Pungeşti, Păltiniş - Băceşti, Popeni - Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi două autorizaţii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmează să fie montate sondele de explorare de la Siliştea - Pungeşti şi Puieşti.

Până în prezent, Chevorn a început lucrările de foraj în comuna Pungeşti.

După ce compania Chevron a obţinut, în 3 octombrie 2013, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, la Pungeşti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...